Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kr??lik pieczony 25 min

Kuchnia z szybkowaru
Comber i udka z 1 kr??lika,
1 ??y??ka oleju,
2 cebule,
1 pietruszka,
kawa??ek selera,
10 dag s??oniny,
1 ??y??ka p??aska przyprawy w??oskiej,
1 ??y??ka t??uszczu,
s??l i przyprawa do zup w p??ynie
Ze skrusza??ego kr??lika zdjÄ?Ä? starannie b??ony okrywajÄ?ce miÄ?so i na dobÄ? przed pieczeniem posmarowaÄ? je olejem, ob??o??yÄ? pokrojonymi w plasterki warzywami i przechowaÄ? w ch??odzie. Przed samym pieczeniem wyjÄ?Ä? miÄ?so z zaprawy, natrzeÄ? solÄ? i przyprawÄ? w??oskÄ?, naszpikowaÄ? s??oninÄ?. RozgrzaÄ? w szybkowarze t??uszcz obrumieniÄ? na nim comber i udka kr??lika, wlaÄ? na dno szklankÄ? wody z ??y??kÄ? przyprawy do zup w p??ynie, w??o??yÄ? warzywa, kt??rymi by??o miÄ?so ob??o??one, i zamknÄ?Ä? szybkowar. OgrzewaÄ? 20-25 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po upieczeniu wyjÄ?Ä? miÄ?so, a pozosta??Ä? w szybkowarze zawarto??Ä? zmiksowaÄ?. Powsta??ym sosem polaÄ? kr??lika.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design