Kuchnia z szybkowaru
Comber i udka z 1 kr??lika,
10 dag s??oniny,
2 cebule,
1 ??y??ka t??uszczu
Zalewa:
1 szklanka wody,
0,25 szklanki 6-procentowego octu,
7 ziaren ziela angielskiego,
7 ziaren pieprzu,
7 ziaren ja??owca,
2 zÄ?bki czosnku |
Na 2 dni przed pieczeniem ob??o??yÄ? miÄ?so kr??lika pokrojonÄ? w plasterki cebulÄ? i zalaÄ? zalewÄ? przyrzÄ?dzonÄ? z podanych sk??adnik??w. Po tym czasie miÄ?so z zalewy wyjÄ?Ä?, obraÄ? starannie z b??on, naszpikowaÄ? s??oninÄ?. NatrzeÄ? solÄ? i obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu. WlaÄ? na dno szybkowaru 0,5 szklanki zalewy, w??o??yÄ? cebulÄ? z zalewy i zamknÄ?Ä? szybkowar. OgrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po wyjÄ?ciu miÄ?sa sos zmiksowaÄ? i polaÄ? nim miÄ?so.
|