Kuchnia z szybkowaru
Comber i udka z kr??lika,
10 dag s??oniny,
1 ??y??ka oleju,
2 cebule,
2 zÄ?bki czosnku,
1 kawa??ek selera,
1 pietruszka,
1 szklanka bia??ego wytrawnego wina,
1 ??y??ka mÄ?ki,
1 ??y??ka t??uszczu;
s??l do smaku |
Na 2 dni przed pieczeniem posmarowaÄ? miÄ?so kr??lika olejem, ob??o??yÄ? plasterkami cebuli, pietruszki i selera oraz posiekanym czosnkiem. Po tym czasie naszpikowaÄ? miÄ?so s??oninÄ?, natrzeÄ? solÄ?, opr??szyÄ? mÄ?kÄ? i obrumieniÄ? w szybkowarze na rozgrzanym t??uszczu. WlaÄ? wino, zamknÄ?Ä? szybkowar. OgrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
|