Kuchnia z szybkowaru
Comber i udka z 1 kr??lika,
15 dag wÄ?dzonego boczku,
2 cebule,
1 ??y??ka tartej bu??ki,
0,5 szklanki wody,
0,5 szklanki czerwonego wina wytrawnego,
3 ??y??eczki p??ynnej przyprawy do zup,
10 utartych ziaren ja??owca;
s??l do smaku |
Ze skrusza??ego miÄ?sa kr??lika zdjÄ?Ä? b??ony, udka przekroiÄ? na po??owy, comber na, 3-4 kawa??ki. Ka??dy kawa??ek obsypaÄ? solÄ? zmieszanÄ? z utartym ja??owcem, posypaÄ? posiekanÄ? cebulÄ? i tartÄ? bu??kÄ?, po czym owinÄ?Ä? w plastry boczku. U??o??yÄ? w szybko, warze, wlaÄ? wodÄ?, wino i przyprawÄ? do zup. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 25 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
|