Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kr??lik po normandzku 20 min

Kuchnia z szybkowaru
1 kg kr??lika,
4 jab??ka winne,
3 cebule,
2 szklanki wina jab??ecznego (lub zastÄ?pczo tyle?? kompotu z anton??wek),
1 kieliszek koniaku,
6 dag mas??a,
1 ??y??eczka mocnej musztardy,
1 ??y??ka ??mietanki;
s??l i pieprz do smaku
PosmarowaÄ? miÄ?so kr??lika (najlepiej comber) musztardÄ?, obrumieniÄ? w szybkowarze na ma??le, wlaÄ? koniak i wino, wrzuciÄ? oczyszczone i pokrojone cebule, posoliÄ? i popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. W tym czasie oczy??ciÄ? jab??ka z gniazd nasiennych, pokroiÄ? na Ä?wiartki i udusiÄ? na ma??le. Po otwarciu szybkowaru doprawiÄ? powsta??y sos ??mietankÄ?. PodawaÄ? kr??lika ob??o??onego uduszonymi jab??kami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design