Kuchnia z szybkowaru
1 kg miÄ?sa kr??lika,
10 dag wÄ?dzonego boczku lub s??oniny,
4 du??e cebule,
1 ??y??eczka koncentratu pomidorowego,
2 winne jab??ka,
2-3 ??y??eczki p??ynnej przyprawy do zup,
0,5 szklanki ??mietany,
1 ??y??ka p??aska mÄ?ki;
zielenina,
s??l i pieprz do smaku |
Ze stopionego boczku wyjÄ?Ä? skwarki i obrumieniÄ? na nim w szybkowarze pokrojone na kawa??ki miÄ?so kr??lika, wrzuciÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ?, zeszkliÄ?. WlaÄ? 0,5 szklanki wody. posoliÄ? i popieprzyÄ?, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 25 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, dodaÄ? koncentrat pomidorowy i starte na tarce do jarzyn jab??ka. kr??tko podgotowaÄ? i przyprawiÄ? ??mietanÄ? zmieszanÄ? z mÄ?kÄ? i przyprawÄ? do zup. WrzuciÄ? skwarki, posypaÄ? zieleninÄ?.
|