Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kr??lik w potrawce 20 min

Kuchnia z szybkowaru
1 kg kr??lika,
10 dag t??uszczu,
1 szklanka bia??ego wytrawnego wina (lub zastÄ?pczo tyle?? wody z octem winnym),
1 ??y??ka mÄ?ki,
10-15 dag pieczarek,
2 cebule,
1 p??aska ??y??ka przyprawy wÄ?gierskiej lub w??oskiej;
s??l i pieprz do smaku
W szybkowarze rozgrzaÄ? czÄ???Ä? t??uszczu, obrumieniÄ? na nim pokrojonego na porcje kr??lika oraz cebulÄ?. WsypaÄ? mÄ?kÄ?, wymieszaÄ? i wlaÄ? wino. WsypaÄ? przyprawÄ?, posoliÄ? i popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. W tym czasie na reszcie t??uszczu sma??yÄ? oddzielnie pokrojone na plasterki pieczarki. DodaÄ? je do kr??lika po otwarciu szybkowaru. Uwaga. Zamiast przyprawy w??oskiej mo??na u??yÄ? pÄ?czek w??oszczyzny bez kapusty. Oczyszcza siÄ? jÄ?, kroi i dodaje w tym momencie co i przyprawÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design