Kuchnia z szybkowaru
Comber i udka z 1 kr??lika,
1 ??y??ka mÄ?ki,
1 ??y??ka t??uszczu,
1 szklanka ??mietany;
s??l do smaku;
0,5 szklanki wody
Zalewa.
1 szklanka wody,
0,25 szklanki octu 6-procentowego,
2 cebule,
7-10 ziaren pieprzu,
7-10 ziaren ziela angielskiego,
1 li??Ä? laurowy,
2 go??dziki |
Na 1-2 dni przed przyrzÄ?dzeniem kr??lika zrobiÄ? zalewÄ?, ob??o??yÄ? miÄ?so plastrami cebuli, umie??ciÄ? w zalewie i postawiÄ? w ch??odzie. Tu?? przed pieczeniem wyjÄ?Ä? miÄ?so z zalewy, osuszyÄ? w ??ciereczce, natrzeÄ? solÄ? i opr??szyÄ? mÄ?kÄ?. ObrumieniÄ? w szybkowarze na t??uszczu, wlaÄ? wodÄ?, zamknÄ?Ä? szybkowar. OgrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru wlaÄ? wymieszanÄ? z mÄ?kÄ? ??mietanÄ?, zagotowaÄ?. PodawaÄ? z kartoflami i buraczkami.
|