Kuchnia z szybkowaru
?opatki i udka z 1 kr??lika,
2 marchwie,
2 pietruszki,
1 kawa??ek selera,
1 por,
2 cebule,
0,25 g????wki kapusty w??oskiej,
1 szklanka zielonego groszku (lub gar??Ä? fasolki szparagowej),
1 ??y??eczka koncentratu pomidorowego (lub 2-3 pomidory),
10 dag wÄ?dzonego boczku,
1 ??y??ka mÄ?ki,
1 p??aska ??y??ka przyprawy "Jarzynka";
zielenina,
s??l, pieprz i mielona papryka do smaku |
Ostrym no??em oddzieliÄ? miÄ?sa od ko??ci (ko??ci mo??na zu??yÄ? , `na wywar do zupy), pokroiÄ? w kostkÄ?. Pokrojony boczek usma??yÄ? w szybkowarze, wyjÄ?Ä? skwarki i czÄ???Ä? t??uszczu, a na reszcie obrumieniÄ? miÄ?so, posoliÄ?. Warzywa oczy??ciÄ?, pokroiÄ?, w??o??yÄ? do miÄ?sa, posoliÄ? i posypaÄ? przyprawÄ? "Jarzynka,, zalaÄ? wodÄ?, ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 18 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru w??o??yÄ? koncentrat pomidorowy, jasnÄ? zasma??kÄ? z wyjÄ?tego t??uszczu i mÄ?ki, zagotowaÄ?. DodaÄ? skwarki, ; mielonÄ? paprykÄ?, posypaÄ? zieleninÄ?.
|