Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kr??lik w winnej potrawce 20 min

Kuchnia z szybkowaru
4 porcje kr??lika,
1 szklanka czerwonego wina,
1 p??aska ??y??ka przyprawy "Vegeta" lub podobnej,
10 miÄ?sistych suszonych ??liwek,
1 cebula,
1 go??dzik,
1 ??y??ka dobrego oleju (np. sojowego),
1 zÄ?bek czosnku,
1 ??y??ka ??mietanki,
1 ??y??eczka galaretki porzeczkowej,
1 ??y??ka mÄ?ki,
5 dag mas??a,
3 pieczarki,
s??l i pieprz do smaku
W przeddzie?? zamarynowaÄ? pokrojonego kr??lika w zalewie z wina (w zastÄ?pstwie mo??na wziÄ?Ä? wodÄ? zakwaszonÄ? octem winnym), roztartego czosnku, cebuli i go??dzik??w. WrzuciÄ? razem ??liwki do namoczenia. RozgrzaÄ? w szybkowarze mas??o, obrumieniÄ? na nim wyjÄ?te z zalewy i osuszone w ??ciereczce kawa??ki kr??lika, obsypane przed zrumienieniem mÄ?kÄ?, wlaÄ? zalewÄ?, w kt??rej moczy?? siÄ? kr??lik wrzuciÄ? pieczarki, wypestkowane ??liwki, posoliÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru sos wymieszaÄ? dobrze z galaretkÄ? porzeczkowÄ? i ??mietankÄ?. PodawaÄ? kr??lika polanego sosem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design