Kuchnia z szybkowaru
Udka z 1 kr??lika,
1 ??y??eczka mÄ?ki,
1 listek laurowy,
1 ??y??ka t??uszczu,
4-5 zÄ?bk??w czosnku,
1 pÄ?czek pietruszki zielonej,
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy,
s??l, pieprz i tymianek lub melisa do smaku |
PokroiÄ? udka na 3-4 czÄ???ci ka??de, posoliÄ?, popieprzyÄ?, opr??szyÄ? mÄ?kÄ? obrumieniÄ? w szybkowarze na t??uszczu. PosypaÄ? roztartym listkiem laurowym i tymiankiem, skropiÄ? sokiem z cytryny (kwaskiem), wlaÄ? 0,5 szklanki wody, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. OtworzyÄ? szybkowar, wsypaÄ? posiekany czosnek i pokrojonÄ? natkÄ? pietruszki.
|