Kuchnia z szybkowaru
Comber i udka z 1 kr??lika
10 dag wÄ?dzonego boczku
1 ??y??ka t??uszczu
1 ??y??eczka mÄ?ki
15 dag ??liwek suszonych
2 cebule; 0
5 szklanki wytrawnego czerwonego wina (kto lubi),
s??l do smaku |
Comber i udka pokroiÄ? na kawa??ki, posoliÄ?, opr??szyÄ? mÄ?kÄ?. W szybkowarze rozgrzaÄ? t??uszcz, usma??yÄ? na nim pokrojony w s??upki boczek, wyjÄ?Ä? skwarki. Do szybkowaru w??o??yÄ? miÄ?so, obrumieniÄ? wrzuciÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ? i te?? podsma??yÄ?. WlaÄ? 0,5 szklanki wody, w??o??yÄ? skwarki i namoczone uprzednio ??liwki wraz z wodÄ?, w kt??rej siÄ? moczy??y. ZamknÄ?Ä? ; szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Kto lubi, mo??e wlaÄ? do sosu podanÄ? ilo??Ä? czerwonego wina. PodawaÄ? z ry??em na sypko.
|