Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kr??lik z pieczarkami 20 min

Kuchnia z szybkowaru
Comber i udka z 1 kr??lika
1 ??y??ka mÄ?ki
2 ??y??ki oleju
2 ??y??ki mas??a
1-2 cebule
25 dag pieczarek
0,5 szklanki ??mietanki
1 pÄ?czek natki pietruszki; s??l i pieprz do smaku
1 szklanka wody
Comber i udka pokroiÄ? na kawa??ki, posoliÄ?, popieprzyÄ? i obtoczyÄ? w mÄ?ce. W szybkowarze rozgrzaÄ? olej, obrumieniÄ? na nim kawa??ki kr??lika, wrzuciÄ? oczyszczone i pokrojone cebulÄ? i pieczarki, dodaÄ? mas??o i kr??tko podsma??yÄ?. WlaÄ? wodÄ?, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru wymieszaÄ? ze ??mietankÄ? po??Ä?czonÄ? z resztÄ? mÄ?ki i z pokrojonÄ? natkÄ? pietruszki.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design