Kuchnia z szybkowaru
Comber i udka z 1 kr??lika
1 ??y??ka mÄ?ki
2 ??y??ki oleju
2 ??y??ki mas??a
1-2 cebule
25 dag pieczarek
0,5 szklanki ??mietanki
1 pÄ?czek natki pietruszki; s??l i pieprz do smaku
1 szklanka wody |
Comber i udka pokroiÄ? na kawa??ki, posoliÄ?, popieprzyÄ? i obtoczyÄ? w mÄ?ce. W szybkowarze rozgrzaÄ? olej, obrumieniÄ? na nim kawa??ki kr??lika, wrzuciÄ? oczyszczone i pokrojone cebulÄ? i pieczarki, dodaÄ? mas??o i kr??tko podsma??yÄ?. WlaÄ? wodÄ?, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru wymieszaÄ? ze ??mietankÄ? po??Ä?czonÄ? z resztÄ? mÄ?ki i z pokrojonÄ? natkÄ? pietruszki.
|