Kuchnia z szybkowaru
4 Porcje m??odego kr??lika
3 ??y??ki oleju
najlepiej sojowego
1 cebula
1 go??dzik
1 ??????tko
1 ??y??ka ??mietany
1 pietruszka s??l
pieprz
tymianek i kwasek cytrynowy do smaku |
W??o??yÄ? kawa??ki kr??lika do szybkowaru na rozgrzany t??uszcz, ale nie rumieniÄ?. ZalaÄ? wodÄ?, tak by pokry??a miÄ?so, wkroiÄ? oczyszczonÄ? pietruszkÄ?, dodaÄ? tymianek i przek??utÄ? go??dzikiem cebulÄ?, posoliÄ? i popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru zmiksowaÄ? sos, zaciÄ?gnÄ?Ä? go ??????tkiem zmieszanym ze ??mietanÄ? i z kwaskiem cytrynowym.
|