Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
ZajÄ?c pieczony 40 min

Kuchnia z szybkowaru
Comber i udka z 1 zajÄ?ca
10 dag s??oniny
6 dag t??uszczu
1 ??y??ka mÄ?ki; 1 szklanka wody
Zaprawa:
1 w??oszczyzna bez kapusty
5 dag cebuli
2 ??y??ki oleju
1 ??y??ka octu
1 listek laurowy
7-10 ziaren pieprzu
7-10 ziaren ziela angielskiego
7-10 ziaren ja??owca
1 ??y??eczka cukru
ZrobiÄ? zaprawÄ?. przyprawy zemleÄ?, warzywa zetrzeÄ? na tarce do jarzyn, dodaÄ? cukier i ugnie??Ä? mocno, a?? puszczÄ? sok, wymieszaÄ? z olejem i octem. MiÄ?so skrusza??ego zajÄ?ca na 2 dni przed pieczeniem natrzeÄ? i ob??o??yÄ? zaprawÄ?, po czym wynie??Ä? w ch??odne miejsce. Po tym czasie otrzÄ?snÄ?Ä? z miÄ?sa warzywa z zaprawy, miÄ?so naszpikowaÄ? s??oninÄ?, posoliÄ?, posypaÄ? mÄ?kÄ? i obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu. WlaÄ? wodÄ?, szybkowar zamknÄ?Ä? i ogrzewaÄ? 45 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design