Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BEZY


Sk??adniki masy :
8 bia??ek,
40 dag cukru kryszta??u.

Sk??adniki kremu :
8 ??????tek,
10 dag cukru,
10 dag mas??a,
1 paczka cukru waniliowego.
UbiÄ? bia??ka na sztywnÄ? pianÄ? (nie u??ywaÄ? do tego aluminiowych naczy??), wsypaÄ? cukier i nadal ubijaÄ?, a?? masa bÄ?dzie g??adka. ZrobiÄ? z papieru pergaminowego kornet, w??o??yÄ? do niego ubitÄ? MasÄ?. UciÄ?tym rogiem kornetu wyciskaÄ? okrÄ?g??e ciasteczka w kszta??cie kapelusza grzyba na tortownicÄ? lub blachÄ? wy??o??onÄ? pergaminem i wysypanym cukrem pudrem. SuszyÄ? w niezbyt gorÄ?cym piecu 2 do 3 godzin. Po wysuszeniu zdjÄ?Ä? z pergaminu i ??Ä?czyÄ? po 2 sztuki, przek??adajÄ?c kremem. PrzyrzÄ?dzanie kremu. ??????tka z cukrem w??o??yÄ? do rondelka, wstawiÄ? w drugi rondelek z gotujÄ?cÄ? wodÄ? i mieszaÄ?, a?? siÄ? masa zaparzy. NastÄ?pnie wyjÄ?Ä? rondelek na podstawkÄ? i mieszaÄ? do ostudzenia. Mas??o utrzeÄ? do bia??o??ci, wmieszaÄ? cukier waniliowy i po??Ä?czyÄ? z masÄ? wciÄ??? wymieszanie. Przek??adaÄ? kremem ciastka.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design