Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
ZajÄ?c w ??mietanie 40 min

Kuchnia z szybkowaru
Comber i udka z 1 zajÄ?ca
10 dag s??oniny
6 dog t??uszczu
1-2 ??y??ki mÄ?ki
1 szklanka ??mietan,
s??l do smaku,
1 szklanka wody
Zalewa:
1 szklanka 6-procentowego octu
2 szklanki wody
2 du??e cebule
1 listek laurowy
7 ziaren pieprzu
7 ziaren ja??owca
PrzygotowaÄ? zalewÄ?. zagotowaÄ? wodÄ? z oczyszczonÄ? i po. krojonÄ? cebulÄ? oraz z przyprawami, a gdy ostygnie po??Ä?czyÄ? z octem. Do tej zalewy w??o??yÄ? na 2-4 dni miÄ?so zajÄ?ca, trzymaÄ? w ch??odnym miejscu. Przed przyrzÄ?dzeniem miÄ?so wyjÄ?Ä?, osuszyÄ? w ??ciereczce, zdjÄ?Ä? z niego starannie b??ony i naszpikowaÄ? s??oninÄ?, po czym posoliÄ?. RozgrzaÄ? w szybkowarze t??uszcz, obrumieniÄ? na nim comber i udka, wlaÄ? wodÄ?. Szybkowar zamknÄ?Ä? i ogrzewaÄ? 40 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru miÄ?so wyjÄ?Ä? a sos podprawiÄ? ??mietanÄ? zmieszanÄ? z mÄ?kÄ?, zagotowaÄ?. PodawaÄ? miÄ?so polane sosem. Uwaga. Dla ??adniejszego koloru mo??na sos wymieszaÄ? z odrobinÄ? karmelu.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design