Kuchnia z szybkowaru
Przodek i podroby z 1 zajÄ?ca
15 dag par??wek lub kie??basy
3 du??e cebule
6 dag t??uszczu
1 ??y??kÄ? mÄ?ki
0,5 szklanki ??mietany
5-6 ziaren ja??owca; siekana natka pietruszki i s??l do smaku 1 szklanka wody |
MiÄ?so skrusza??ego zajÄ?ca obraÄ? dok??adnie z b??on, pokroiÄ? razem z podrobami na niewielkie kawa??ki. RozgrzaÄ? w szybkowarze t??uszcz, podrumieniÄ? na nim miÄ?so z podrobami, w??o??yÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ? i te?? razem podsma??yÄ? do lekkiego zrumienienia. DodaÄ? pokrojone w grube plastry par??wki (je??li kie??basa, to w kostkÄ?). PosoliÄ?, dodaÄ? rozgnieciony ja??owiec, wlaÄ? wodÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 25 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru wymieszaÄ? z po??Ä?czonÄ? z mÄ?kÄ? ??mietanÄ?. Przed podaniem posypaÄ? natkÄ? pietruszki.
|