Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Piecze?? cielÄ?ca


1,5 kg cielÄ?ciny bez ko??ci
2 zÄ?bki czosnku
12 dag t??uszczu (margaryny lub smalcu)
s??l do smaku
MiÄ?so obwiÄ?zaÄ? mocnÄ? niciÄ? jak baleron, obsma??yÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu, natrzeÄ? roztartym z solÄ? czosnkiem. WlaÄ? 0,5 szklanki wody, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 40 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Uwaga. TakÄ? cielÄ?cinÄ? mo??na przez kilka dni podawaÄ? na obiady pod r????nÄ? postaciÄ?, np. w formie obsma??anych w nale??nikowym cie??cie plastr??w, krojonÄ? w kostkÄ? podawanÄ? w ostrym sosie itp.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design