Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Babka piaskowa I

5 ??????tek
20 dag mas??a
20 dag cukru pudru
5 bia??ek (piana)
10 dag mÄ?ki pszennej
10 dag mÄ?ki ziemniaczanej
Ä? proszku spulchniajÄ?cego
wanilia sproszkowana
FormÄ? posmarowaÄ? mas??em, posypaÄ? mÄ?kÄ?. UtrzeÄ? mas??o, dodajÄ?c po jednym ??????tku i po trochu cukru, na ko??cu domieszaÄ? waniliÄ?, proszek spulchniajÄ?cy. UbiÄ? pianÄ?. Po 20 minutach ucierania wy??o??yÄ? na masÄ? pianÄ?, posypaÄ? mÄ?kÄ? ziemniaczanÄ? i pszennÄ?, wymieszaÄ? lekko, ciasto wy??o??yÄ? do formy i upiec w piecu dobrze ogrzanym (ok. 40 min.). Po upieczeniu, gdy trochÄ? przestygnie, wy??o??yÄ?. Z tego ciasta mo??na tak??e sporzÄ?dziÄ? placek pod torty z r????nymi nadzieniami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design