Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Klopsiki baranie w sosie pomidorowym

Kuchnia turecka
1/4 kg mielonej baraniny
1 ??rednia babula drobno posiekana
1 ??y??eczka drobno posiekanej zielonej pietruszki
2 kromki namoczonego w wodzie razowego chleba
s??l pieprz do smaku
1 ma??e jajo roztrzepane
2 ??y??ki mas??a lub oleju jadalnego
2 ??y??ki mÄ?ki
3 du??e pomidory, sparzone, obrane, posiekane
1. MiÄ?so wymieszaÄ? z cebulÄ?, zielonÄ? pietruszkÄ?, chlebem (wodÄ? odcisnÄ?Ä?), solÄ?, pieprzem i jajem, wyrobiÄ? na jednolitÄ? masÄ?. 2. FormowaÄ? kulki wielko??ci orzecha w??oskiego, obtaczaÄ? w mÄ?ce, wstawiÄ? do liod??wki na godzinÄ?. 3. Na mocno rozgrzanym ma??le lub oleju zrumieniÄ? klopsiki ze wszystkich stron. 4. DodaÄ? pomidory, zmniejszyÄ? p??omie?? i dusiÄ? pod przykryciem przez 25 min, W razie potrzeby podlaÄ? 2 ??y??kami wody 5. PodawaÄ? z zielonÄ? sa??atÄ? lub mizeriÄ? ze ??mietanÄ?. Proporcje dla 2-3 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design