Kuchnia RPA
6 kotlet??w baranich
1/3 szklanki przecieru pomidorowego
1 ??y??ka octu
1/3 szklanki wody
1 ??y??ka przyprawy maggi
1 ma??y roztarty zÄ?bek czosnku
1 mata cebula drobno posiekana
1 ??y??eczka musztardy
1 1/2 ??y??eczki soli
1 ??y??eczka cukru |
1. PrzygotowaÄ? marynatÄ? z przecieru .pomidorowego, octu, wody, maggi, czosnku, cebuli, musztardy, soli i cukru.
2, Kotlety zalaÄ? marynatÄ?, pozostawiÄ? w ch??odnym miejscu na noc.
3. MiÄ?so osÄ?czyÄ? z marynaty, marynatÄ? odstawiÄ?.
4. Sma??yÄ? na rozgrzanym ma??le lub oleju na ??rednim ogniu do zrumienienia, przez oko??o 6-10 min.
5. ZagotowaÄ? marynatÄ?.
6. Kotlety podawaÄ? polane gorÄ?cÄ? marynatÄ? z frytkami i zielonÄ? sa??atÄ?
Proporcje dla 3 os??b baraninÄ? moczyÄ? w zsiad??ym mleku przez 24-48 godz.
|