Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kotlety po afryka??sku

Kuchnia RPA
6 kotlet??w baranich
1/3 szklanki przecieru pomidorowego
1 ??y??ka octu
1/3 szklanki wody
1 ??y??ka przyprawy maggi
1 ma??y roztarty zÄ?bek czosnku
1 mata cebula drobno posiekana
1 ??y??eczka musztardy
1 1/2 ??y??eczki soli
1 ??y??eczka cukru
1. PrzygotowaÄ? marynatÄ? z przecieru .pomidorowego, octu, wody, maggi, czosnku, cebuli, musztardy, soli i cukru. 2, Kotlety zalaÄ? marynatÄ?, pozostawiÄ? w ch??odnym miejscu na noc. 3. MiÄ?so osÄ?czyÄ? z marynaty, marynatÄ? odstawiÄ?. 4. Sma??yÄ? na rozgrzanym ma??le lub oleju na ??rednim ogniu do zrumienienia, przez oko??o 6-10 min. 5. ZagotowaÄ? marynatÄ?. 6. Kotlety podawaÄ? polane gorÄ?cÄ? marynatÄ? z frytkami i zielonÄ? sa??atÄ? Proporcje dla 3 os??b baraninÄ? moczyÄ? w zsiad??ym mleku przez 24-48 godz.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design