Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Gulasz barani z fasolÄ?

Kuchnia RPA
1/2 szklanki bia??ej fasoli
2 ??y??ki oleju )jadalnego lub mas??a
1/2 kg baraniny pokrajanej w kostk??
2 posiekane cebule
4 pomidory, sparzone, obrane, posiekane
1 ??y??eczka soli
1/4 ??y??eczki chlli
1 ??y??ka proszku curry lub gram mas??a
1 i 1/2 ??y??eczki cukru
1/4 szklanki wody
1 ??y??eczka octu (6 proc.)
1 posiekane jab??ko
4 ??y??ki rodzynk??w (dowolnie)
1. Op??ukanÄ? fasolÄ? namoczyÄ?, odstawiÄ? na 12 godz. 2. OdcedziÄ?, gotowaÄ? w ??wie??ej wodzie na ??rednim ogniu przez godzinÄ?. 3. Olej lub mas??o rozgrzaÄ? w garnku, dodaÄ? cebulÄ?, sma??yÄ? przez 5 min. 4. W??o??yÄ? miÄ?so, sma??yÄ? ze wszystkich stron a?? siÄ? zrumieni. 5. DodaÄ? pomidory, s??l, chlli, dusiÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu przez 30 min. 6. Po??Ä?czyÄ? proszek curry lub gram mas??a z cukrem, wodÄ? i octem, wlaÄ? do miÄ?sa, wymieszaÄ?. 7. FasolÄ? odcedziÄ? w??o??yÄ? wraz z jab??kiem i rodzynkami do garnka, wymieszaÄ?. 8. DusiÄ? pod przykryciem na bardzo ma??ym ogniu lub piec w piekarniku 150-160o C) przez 2 i 1/2 godziny. W razie potrzeby dolaÄ? trochÄ? wody. 9. PodawaÄ? z ry??em ugotowanym na sypko i zielonÄ? sa??atÄ? lub sur??wkÄ?. Proporcje dla 5-6 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design