Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Baranina duszona z jogurtem

Kuchnia pakista??ska
1/2 kg baraniny pokrajanej w grubÄ? kostk??
(mo??e byÄ? te?? wo??owina)
1 i 1/2 ??y??eczki soli
1 i 1/2 szklanki jogurtu lub zsiad??ego
pe??not??ustego mleka
2 du??e cebule pokrajane w plasterki
1/2 szklanki sklarowanego mas??a - ghee lub oleju
1/4 szklanki posiekanego korzenia imbiru lub 2 ??y??eczki imbiru w proszku
4 roztarte zÄ?bki czosnku
1 szklanka wody
1/2 ??y??eczki pieprzu
1 i 1/2 ??y??eczki ostre) papryki
1/2 ??y??eczki kminku
4 ??y??ki pasty pomidorowej
1. MiÄ?so wymieszaÄ? z solÄ? i jogurtem, wstawiÄ? pod przykryciem do lod??wki na 24 godziny. 2. CebulÄ? sma??yÄ? na ??rednim ogniu, w rondlu z rozgrzanym mas??em lub olejem, a?? nabierze ciemnoz??otego koloru. Nie dopu??ciÄ? do przypalenia ! 3. Do cebuli dodaÄ? imbir, czosnek i wodÄ?, gotowaÄ? na ma??ym ogniu przez 10 min. 4. DodaÄ? pozosta??e przyprawy, gotowaÄ? na ma??ym ogniu przez 10 min. 5. W??o??yÄ? pastÄ? pomidorowÄ? i gotowaÄ? nastÄ?pne 5 min. 6. DodaÄ? miÄ?so z jogurtem i dusiÄ? oko??o 1 1/2 godz., a?? bÄ?dzie miÄ?kkie. 7: PodawaÄ? z ry??em ugotowanym na sypko lub chlebkami indyjskimi NAN i RAITÄ? Proporcje dla 4-5 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design