Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ciasto jÄ?czmienne

10 dag mas??a
5 dag cukru
1 1/2 szklanki gÄ?stej owsianki ugotowanej na mleku
2 ??y??ki miodu
cienkie grzanki z bu??ki lub biszkopty szampanki (ok. 15 dag)
Mas??o stopiÄ? w rondelku, dodaÄ? owsiankÄ? i cukier. GotowaÄ? 10 min, a?? mas??o nabierze brÄ?zowej barwy, potem dodaÄ? mi??d i wymieszaÄ?. Dno i boki tortownicy wy??o??yÄ? grzankami lub szampankami, zmoczonymi w zimnej wodzie, do ??rodka wlaÄ? masÄ? owsiano - miodowÄ? i wyr??wnaÄ?. WstawiÄ? do zamra??alnika na 3 godz. Przed wyjÄ?ciem okrajaÄ? brzegi ciasta no??em albo owinÄ?Ä? tortownicÄ? ??ciereczkÄ? zmoczonÄ? w gorÄ?cej wodzie.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design