Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Pieczony udziec

Kuchnia portoryka??ska
1-1 i 1/2 ud??ce lub combra baraniego
1 litr zsiad??ego mleka
2 zÄ?bki czosnku
1/4 ??y??eczki pieprzu
2 ??y??eczki oregano lub tymianku
1 i 1/2 ??y??ki oleju jadalnego
2 ??y??eczki soli
2-3 ??y??ki oleju jadalnego
1. Wymyte i osuszone miÄ?so w??o??yÄ? do naczynia, polaÄ? zsiad??ym mlekiem, pozostawiÄ? w ch??odnym miejscu lub lod??wce na 24 godz. 2. MiÄ?so wyp??ukaÄ?, wytrzeÄ? ??ciereczkÄ?. 3. Czosnek, pieprz, oregano lub tymianek rozetrzeÄ?, dodaÄ? s??l, wymieszaÄ? z 1 i 1/2 ??y??ki oleju. NatrzeÄ? miÄ?so, odstawiÄ? na 8 godz. lub na noc. 4. Na patelni z mocno rozgrzanym olejem zrumieniÄ? mi??so ze wszystkich stron, prze??o??yÄ? do brytfanny, podlaÄ? 1/2 szklanki wody, piec pod przykryciem w ??rednio nagrzanym piekarniku (190o C) przez 2 godziny, a?? bÄ?dzie miÄ?kkie, polewajÄ?c sosem wytworzonym podczas pieczenia. . 5. Piecze?? podawaÄ? z przysma??onymi, ziemniakami, ugotowanÄ? marchewkÄ? z mas??em i zielonÄ? sa??atÄ?. Proporcje dla 4-6 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design