Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Par??wki z jab??kami

4 par??wki
4 du??e jab??ka
2 ??y??ki oleju
??y??ka mas??a lub margaryny
2 ??y??ki cukru
Par??wki w??o??yÄ? do wrzÄ?cej wody (os??onki zdjÄ?Ä?) na 10 min, lecz nie gotowaÄ?. Jab??ka obraÄ?, usunÄ?Ä? gniazda nasienne, pokrajaÄ? w ??semki lub drobniej, prze??o??yÄ? do wysmarowanego mas??em naczynia ??aroodpornego. Par??wki przekrajaÄ? wzd??u??, dodaÄ? do jab??ek, posypaÄ? cukrem, skropiÄ? olejem i na wierzchu po??o??yÄ? ma??e kawa??eczki mas??a. ZapiekaÄ? w ??rednio gorÄ?cym piekarniku przez 20 min. PodawaÄ? zaraz po wyjÄ?ciu z ziemniakami z wody lub kromkami czarnego chleba.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design