Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kie??baski kaszubskie

50 dag ud??ca baraniego
50 dag miÄ?sa wo??owego bez ko??ci
50 dag ??opatki wieprzowej
50 dag cebuli
15 ziaren ja??owca
20 ziaren gorczycy
??y??eczka majeranku
4-5 zÄ?bk??w czosnku
3 szklanki roso??u
2 szklanki ??mietany
dwie ??y??ki mÄ?ki
dwie ??y??ki mas??a
t??uszcz do smarowania blachy
s??l
Wszystkie gatunki miÄ?sa przepu??ciÄ? przez maszynkÄ?, dodaÄ? posiekanÄ? cebulÄ?, roztarte z solÄ? zÄ?bki czosnku, ut??uczony ja??owiec oraz gorczycÄ? i osoliÄ?. MasÄ? starannie wyrobiÄ?, a?? bÄ?dzie odstawa??a od rÄ?ki, uformowaÄ? z niej kie??baski, u??o??yÄ? na wysmarowanej t??uszczem blasze i wstawiÄ? do gorÄ?cego piekarnika na ok. 30 min. Zarumienione prze??o??yÄ? do rondla, zalaÄ? roso??em i dusiÄ? dalsze 30 min. Sos podprawiÄ? zasma??kÄ? z mas??a i mÄ?ki i dodaÄ? roztrzepanÄ? ??mietanÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design