50 dag ud??ca baraniego
50 dag miÄ?sa wo??owego bez ko??ci
50 dag ??opatki wieprzowej
50 dag cebuli
15 ziaren ja??owca
20 ziaren gorczycy
??y??eczka majeranku
4-5 zÄ?bk??w czosnku
3 szklanki roso??u
2 szklanki ??mietany
dwie ??y??ki mÄ?ki
dwie ??y??ki mas??a
t??uszcz do smarowania blachy
s??l |
Wszystkie gatunki miÄ?sa przepu??ciÄ? przez maszynkÄ?, dodaÄ? posiekanÄ? cebulÄ?, roztarte z solÄ? zÄ?bki czosnku, ut??uczony ja??owiec oraz gorczycÄ? i osoliÄ?. MasÄ? starannie wyrobiÄ?, a?? bÄ?dzie odstawa??a od rÄ?ki, uformowaÄ? z niej kie??baski, u??o??yÄ? na wysmarowanej t??uszczem blasze i wstawiÄ? do gorÄ?cego piekarnika na ok. 30 min. Zarumienione prze??o??yÄ? do rondla, zalaÄ? roso??em i dusiÄ? dalsze 30 min. Sos podprawiÄ? zasma??kÄ? z mas??a i mÄ?ki i dodaÄ? roztrzepanÄ? ??mietanÄ?.
|