Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
MiÄ?so po karelsku

25 dag zrazowego miÄ?sa wo??owego
25 dag miÄ?sa baraniego od ud??ca
25 dag schabu wieprzowego
4 du??e cebule
??y??ka suszonego tymianku
s??l
pieprz
Wszystkie miÄ?sa pokrajaÄ? w du??Ä? kostkÄ?, posypaÄ? solÄ?, tymiankiem i pieprzem. CebulÄ? pokrajaÄ? w talarki. W g??Ä?bokim naczyniu ogniotrwa??ym u??o??yÄ? miÄ?so, przek??adajÄ?c je cebulÄ? i zalaÄ? wrzÄ?tkiem w takiej ilo??ci, aby by??o przykryte. Piec w piekarniku pod przykrywkÄ? w mniej ni?? ??redniej temperaturze (100-150C) przez ok. 3 godz., sprawdzajÄ?c, czy nie nale??y podlaÄ? wody (miÄ?so powinno byÄ? stale przykryte jej cienkÄ? warstwÄ?). PodawaÄ? z ziemniakami z wody i sur??wkami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design