Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Marynowana ko??lina w sosie

Kuchnia w??oska
800 g ko??lÄ?cego miÄ?sa bez ko??ci
50 g mas??a
15 g mÄ?ki
1 seler naciowy i 1 marchewka
1 cebula
3 listki sza??wi
1,2 ga??Ä?zki rozmarynu
2 ??y??ki czerwonego octu winnego
1/2 szklanki czerwonego wina
1 ??y??ka wazowa roso??u
1/2 ??y??ki cukru
2 ??y??ki oliwy z oliwek
s??l i pieprz
PokrojonÄ? na kawa??ki ko??linÄ? zalaÄ? marynatÄ? z wina i octu z dodatkiem pokrojonej marchwi i selera oraz sza??wi i rozmarynu. W rondlu roztopiÄ? 20 mas??a i zrumieniÄ? posiekanÄ? cebulÄ?. DodaÄ? mÄ?kÄ? i jeszcze 20 g mas??a, wlaÄ? ros???? i wsypaÄ? cukier. GotowaÄ? 10 minut. MarynowanÄ? ko??linÄ? odsÄ?czyÄ?, obtoczyÄ? w mÄ?ce i podsma??yÄ? na patelni z oliwÄ? i resztÄ? mas??a. Gdy t??uszcz na miÄ?sie roztopi siÄ?, prze??o??yÄ? je do rondla z podsma??onÄ? cebulÄ?, posoliÄ?, popieprzyÄ? i dusiÄ? przez 1 1/2 godziny, dodajÄ?c marynatÄ? z warzywami. MiÄ?so podawaÄ? z przecedzonym sosem w??asnym, bez jarzyn.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design