Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Finanziera po piemoncku

Kuchnia w??oska
150 g kurzych grzebieni, dzwonk??w i t??uszczu z podgardla
60 g kurzej wÄ?tr??bki
60 g wÄ?tr??bki cielÄ?cej
60 g polÄ?dwicy wo??owej
60 g cielÄ?ciny na piecze??
60 g rdzenia krÄ?gowego
60 g grasicy cielÄ?cej
60 g mas??a
30 g grzyb??w w oliwie
2 ??y??ki mÄ?ki
1 ??y??ka octu
1 ??y??ka wina marsala
s??l
Kurze grzebienie i dzwonki ugotowaÄ? w osolonej wodzie zdjÄ?Ä? z nich sk??rki i w??o??yÄ? do zimnej wody. Kurzy t??uszcz podgardlany po namoczeniu w zimnej wodzie zanurzyÄ? w wodzie gorÄ?cej, wyjÄ?Ä?, usunÄ?Ä? b??ony i ponownie w??o??yÄ? do wrzÄ?tku nie gotujÄ?c:. Po 10 minutach odcedziÄ?. GrasicÄ? cielÄ?cÄ? gotowaÄ? 5 minut w osolonej wodzie, wystudziÄ?, usunÄ?Ä? b??onÄ? i drobno pokroiÄ?. Rdze?? krÄ?gowy, cielÄ?cinÄ?, wÄ?trobÄ?, wÄ?tr??bki kurze i polÄ?dwicÄ? drobno pokroiÄ?. Mas??o rozgrzaÄ? w rondlu i podsma??yÄ? na nim obtoczone w mÄ?ce kawa??ki cielÄ?ciny i polÄ?dwicy. Do??o??yÄ? grzebienie, dzwonki i rdze?? krÄ?gowy, a po kilku minutach grasicÄ? i t??uszcz podgardlany. PosoliÄ?, w??o??yÄ? posiekane grzyby i sma??yÄ? na ma??ym ogniu. Na 5 minut przed zako??czeniem sma??enia polaÄ? octem i winem i trzymaÄ? jeszcze przez minutÄ? na du??ym ogniu, ca??y czas mieszajÄ?c. Potrawa ta mo??e byÄ? tak??e u??yta do wype??nienia ciasta vol-au-vent lub spo??ywana z rizottem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design