Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Szarlotka bez pieczenia

1 kg jab??ek
25 dag tartej bu??ki
15 dag mas??a lub margaryny
10 dag cukru pudru
szklanka ubitej s??odkiej ??mietanki
szklanka d??emu malinowego
Jab??ka obraÄ?, usunÄ?Ä? gniazda nasienne, pokrajaÄ? na ??semki, prze??o??yÄ? do rondla, podlaÄ? szklankÄ? wody i ugotowaÄ? do miÄ?kko??ci. PrzetrzeÄ? przez nylonowe sitko i ostudziÄ?. Mas??o stopiÄ? na patelni, dodaÄ? tartÄ? bu??kÄ? i cukier, chwilÄ? przesma??yÄ?. W szklanej misce uk??adaÄ? warstwami pur??e jab??kowe, d??em i masÄ? bu??czanÄ?, na przemian a?? do wyczerpania sk??adnik??w. MiskÄ? wstawiÄ? do lod??wki na co najmniej 1 godz. PodawaÄ? z bitÄ? ??mietanÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design