Kuchnia w??oska
500 g mielonego miÄ?sa o??lego
300 g kapusty w??oskiej
30 g mas??a
30 g s??oniny
2 roztarte zÄ?bki czosnku
2 li??cie laurowe
2 go??dziki i kilka ziarenek w??oskiego kopru
1 szklanka czerwonego wina barbera
1 ??y??ka wazowa roso??u
2 ??y??ki oliwy z oliwek
s??l
pieprz |
PokrojonÄ? drobno s??oninÄ? sma??yÄ? w rondlu z oliwÄ? i mas??em. DodaÄ? czosnek i li??cie laurowe. Do rondla ze s??oninÄ? w??o??yÄ? pokrojonÄ? w paski kapustÄ? i gotowaÄ?, a?? opadnie. NastÄ?pnie na kapustÄ? po??o??yÄ? miÄ?so, go??dziki i ziarenka w??oskiego kopru. PrzyprawiÄ? solÄ? i pieprzem. GotowaÄ? oko??o 40 minut, dolewajÄ?c stopniowo wina i roso??u.
|