Kuchnia w??oska
200 g grasicy cielÄ?cej, rdzenia krÄ?gowego i m????d??ku
100 g wÄ?troby
100 g kie??basy
100 g krokiet??w z mielonego miÄ?sa kurzego
4 jagniÄ?ce kotlety
2 bulwy w??oskiego kopru
2 karczochy
12 plasterk??w cukini
4 plasterki bak??a??ana
4 kwiaty dyni
100 g borowik??w
2 jab??ka
100 g makaronu z grysiku
100 g ciasteczek z gorzkich migda????w
200 g mÄ?ki
4 jajka
200 g tartej bu??ki
50 g mas??a
1 szklanka mleka
2 szklanki oliwy z oliwek
s??l |
Wszystkie sk??adniki frytury podzieliÄ? na porcje i tu?? przed sma??eniem panierowaÄ? w mÄ?ce, jajkach i tartej bu??ce, a nastÄ?pnie sma??yÄ? lekko na oliwie i ma??le. W??oski koper i karczochy nale??y przed panierowaniem i sma??eniem ugotowaÄ? i odsÄ?czyÄ?. Ciastka z gorzkich migda????w moczyÄ? w mleku, a?? zmiÄ?knÄ?, wycisnÄ?Ä? p??yn i przygotowaÄ? do sma??enia tak jak inne produkty. Czas sma??enia poszczeg??lnych sk??adnik??w nie jest jednakowy. Najlepiej jest dobraÄ? sk??adniki wed??ug czasu potrzebnego na sma??enie i sma??yÄ? w dw??ch naczyniach r??wnocze??nie. Usma??one sk??adniki wyk??adaÄ? na bibu??Ä? w celu odsÄ?czenia t??uszczu, posoliÄ? i podawaÄ? na st????.
|