15 dag ry??u
25 dag pieczonej baraniny
??y??ka t??uszczu
ma??a cebula
1 dag suszonych grzyb??w
3 dag sera tyl??yckiego
s??l
pieprz
Sos pomidorowy:
8 dag pasty pomidorowej
2 ??y??ki t??uszczu
2,5 ??y??ki mÄ?ki
cebula
szklanka roso??u (kostka przyprawy do zup)
s??l
cukier |
PrzyrzÄ?dziÄ? ry?? wed??ug przepisu Risotto z cynaderkami. MiÄ?so, ry?? i ugotowane grzyby zalaÄ? sosem pomidorowym przygotowanym nastÄ?pujÄ?co: cebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, posiekaÄ? w drobnÄ? kostkÄ?, udusiÄ? na t??uszczu i dodaÄ? do niej mÄ?kÄ? uprzednio lekko zrumienionÄ?. WymieszaÄ?, rozprowadziÄ? roso??em lub przyprawÄ? do zup, rozpuszczonÄ? w wodzie, dodaÄ? pastÄ? pomidorowÄ?, zagotowaÄ? i doprawiÄ? do smaku solÄ? i cukrem. MasÄ? nape??niÄ? muszelki, posypaÄ? utartym serem i zapiec w piekarniku (10-15 min.).
|