Kuchnia wÄ?gierska
800 g cielÄ?ciny (mieszanej z ??opatki, ud??ca i giczy)
1 ??y??eczka mielonej papryki
s??l
80 g t??uszczu
2 ??wie??e papryki
1 cebula
2-3 pomidory |
MiÄ?so pokroiÄ? w kostkÄ?, umyÄ?, odsÄ?czyÄ?. PosiekanÄ? cebulÄ? zrumieniÄ? na t??uszczu, dodaÄ? miÄ?so, sma??yÄ? je przez kilka minut, przyprawiÄ? paprykÄ? i solÄ? i pod przykryciem dusiÄ? w sosie w??asnym. Kiedy miÄ?so zmiÄ?knie, dodaÄ? pokrojonÄ? w paski paprykÄ? i pokrojone w pastry pomidory i dusiÄ? pod przykryciem, a?? bÄ?dÄ? miÄ?kkie. Wody dolewaÄ? tylko wtedy, gdy wyparuje.
|