Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
P??rk??lt cielÄ?cy

Kuchnia wÄ?gierska
800 g cielÄ?ciny (mieszanej z ??opatki, ud??ca i giczy)
1 ??y??eczka mielonej papryki
s??l
80 g t??uszczu
2 ??wie??e papryki
1 cebula
2-3 pomidory
MiÄ?so pokroiÄ? w kostkÄ?, umyÄ?, odsÄ?czyÄ?. PosiekanÄ? cebulÄ? zrumieniÄ? na t??uszczu, dodaÄ? miÄ?so, sma??yÄ? je przez kilka minut, przyprawiÄ? paprykÄ? i solÄ? i pod przykryciem dusiÄ? w sosie w??asnym. Kiedy miÄ?so zmiÄ?knie, dodaÄ? pokrojonÄ? w paski paprykÄ? i pokrojone w pastry pomidory i dusiÄ? pod przykryciem, a?? bÄ?dÄ? miÄ?kkie. Wody dolewaÄ? tylko wtedy, gdy wyparuje.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design