Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Paprykarz cielÄ?cy

Kuchnia wÄ?gierska
800 g cielÄ?ciny jak w przypadku p??rk??ltu
s??l
2 ??wie??e papryki
80 g t??uszczu
2-3 pomidory
1 cebula
2 fili??anki kwa??nej ??mietany
1 ??y??eczka mielonej papryki
Paprykarz cielÄ?cy przyrzÄ?dza siÄ? tak samo, jak p??rk??lt cielÄ?cy, z tÄ? tylko r????nicÄ?, ??e w paprykarzu mo??e byÄ? trochÄ? wiÄ?cej zawiesistego sosu. Nale??y do niego dodaÄ? kwa??nÄ? ??mietanÄ?, jeszcze raz zagotowaÄ? i podawaÄ? na st????. Paprykarz mo??na podawaÄ? z kluskami, ziemniakami i ry??em.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design