Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kotlety cielÄ?ce z wÄ?tr??bkÄ?

Kuchnia wÄ?gierska
4 grube kotlety cielÄ?ce
bu??ka tarta
2 plastry wÄ?troby cielÄ?cej
2 jaj
pieprz
t??uszcz
WÄ?trobÄ? cielÄ?cÄ? szybko obsma??yÄ? z obu stron w niewielkiej ilo??ci t??uszczu, prze??o??yÄ? na talerz, posoliÄ?, opr??szyÄ? pieprzem i wstawiÄ? do lod??wki. Ostrym no??em w ka??dym kotlecie wyciÄ?Ä? spory otw??r i w??o??yÄ? do niego p???? plastra zamro??onej wÄ?troby; spiÄ?Ä? otw??r wyka??aczkÄ?, aby krew nie wyciek??a. Kotlety posoliÄ?, obtoczyÄ? w mÄ?ce, roztrzepanym jaju i tartej bu??ce i sma??yÄ? z obu stron na mocno rozgrzanym t??uszczu.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design