Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sznycle cielÄ?ce z pomidorami

Kuchnia wÄ?gierska
4 sznycle cielÄ?ce
1/2 l soku pomidorowego
60 g t??uszczu
2 kostki cukru
mÄ?ka
szczypta pieprzu
s??l
Sznycle umyÄ?, osuszyÄ? w ??ciereczce, lekko posoliÄ?, obtoczyÄ? w mÄ?ce i sma??yÄ? z obu stron na du??ym ogniu. Sznycle wyjÄ?Ä? z patelni i na tym samym t??uszczu zrumieniÄ? 2 ??y??ki mÄ?ki, rozprowadziÄ? sokiem pomidorowym, opr??szyÄ? pieprzem i dodaÄ? kostki cukru. Po zagotowaniu w??o??yÄ? do sosu sznycle i dusiÄ? je pod przykryciem do miÄ?kko??ci.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design