Kuchnia wÄ?gierska
4 cienkie sznycle cielÄ?ce
pieprz
150 g ??wie??ych grzyb??w
2 jaja
100 g posiekanej szynki wÄ?dzonej
30 g mas??a
1 ??y??ka posiekanej zielonej pietruszki
60 g t??uszczu |
Grzyby oczy??ciÄ?, umyÄ?, posiekaÄ?, razem ?? wÄ?dzonÄ? szynkÄ? i zielonÄ? pietruszkÄ? poddusiÄ? na ma??le, posoliÄ?, opr??szyÄ? pieprzem i odstawiÄ? do wystygniÄ?cia. DodaÄ? jaja i dok??adnie wymieszaÄ?. Farsz na??o??yÄ? r??wnomiernie na sznycle, zrolowaÄ? je i obwiÄ?zaÄ? nitkÄ?. Sma??yÄ? na rozgrzanym ma??le. Przed podaniem na st???? zdjÄ?Ä? nici.
|