Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
CielÄ?cina z ry??em wed??ug przepisu babuni

Kuchnia wÄ?gierska
500 g cielÄ?ciny
1 pÄ?czek zielonej pietruszki
1 ma??a cebula
s??l
70 g t??uszczu
500 g zielonego groszku
30 g mas??a
MiÄ?so pokroiÄ? w kostkÄ?, dobrze przesma??yÄ? na 50g t??uszczu razem z posiekanÄ? cebulÄ?, potem zalaÄ? niewielkÄ? ilo??ciÄ? wody i dusiÄ?. Ry?? zrumieniÄ? na reszcie t??uszczu, zalaÄ? wodÄ? i pod przykryciem dusiÄ? na p????miÄ?kko. Groszek zielony poddusiÄ? przez kilka minut na ma??le. Ry?? i groszek wymieszaÄ? z miÄ?sem, dodaÄ? trochÄ? wody i dusiÄ? do miÄ?kko??ci. Potrawa nie mo??e zawieraÄ? ani odrobiny sosu, ca??y sos musi siÄ? wygotowaÄ?. Przed podaniem na st???? posypaÄ? drobno posiekanÄ? zielonÄ? pietruszkÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design