Kuchnia wÄ?gierska
4 kotlety jagniÄ?ce
s??l
t??uszcz
750 g fasolki szparagowej
50 g mas??a
1 pÄ?czek szczypiorku
ros???? |
MiÄ?so umyÄ?, osuszyÄ? w ??ciereczce, posoliÄ?, szybko obsma??yÄ? na gorÄ?cym ma??le z obu stron, wyjÄ?Ä? z patelni i odstawiÄ?. FasolkÄ? szparagowÄ? ugotowaÄ? w osolonej wodzie, odsÄ?czyÄ?, dusiÄ? przez kilka minut na t??uszczu razem z drobno posiekanym szczypiorkiem. Mas??o zalaÄ? roso??em, zagotowaÄ?. FasolkÄ? szparagowÄ? wy??o??yÄ? na ??rodek salaterki, u??o??yÄ? na niej kotlety, zalaÄ? mas??em wymieszanym z roso??em i podaÄ? na st????.
|