Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Udziec jagniÄ?cy na spos??b piekarzowej

Kuchnia wÄ?gierska
1 kg ud??ca jagniÄ?cego
2 cebule
800 g ziemniak??w
s??l
100 g t??uszczu
1 pÄ?czek zielonej pietruszki
MiÄ?so dobrze umyÄ?, posoliÄ? i na 50 g t??uszczu po polaniu 1/2 fili??anki wody piec w piekarniku, a?? bÄ?dzie miÄ?kkie, pamiÄ?tajÄ?c przy tym o sta??ym uzupe??nianiu wyparowanej wody. Obrane ziemniaki pokroiÄ? w plasterki, umyÄ?, osuszyÄ? w ??ciereczce i razem z cienkimi krÄ???kami cebuli usma??yÄ? na z??oty kolor na pozosta??ej po??owie t??uszczu. PosoliÄ?, u??o??yÄ? na p????misku obok ud??ca z jagniÄ?cia i posypaÄ? drobno posiekanÄ? zielonÄ? pietruszkÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design