Kuchnia wÄ?gierska
750 g miÄ?sa z jagniÄ?cia
1 ??y??eczka drobno posiekanych li??ci
100 g t??uszczu estragonu
2 ??y??eczki mÄ?ki
sok z 1 cytryny
1 ??y??eczka mielonej papryki
1 fili??anka kwa??nej ??mietany
s??l |
MiÄ?so oczy??ciÄ?, pokroiÄ? w kostkÄ?, posoliÄ? i dusiÄ? pod przykryciem na 60 g t??uszczu 20 min. Potem podlaÄ? wodÄ? i dusiÄ? do miÄ?kko??ci. Z pozosta??ej czÄ???ci t??uszczu i mÄ?ki przyrzÄ?dziÄ? zasma??kÄ?, dodaÄ? paprykÄ?, przyprawiÄ? roso??em i w??o??yÄ? li??cie estragonu. Przez kilka minut gotowaÄ? i po??Ä?czyÄ? z miÄ?sem. Przed podaniem na st???? przyprawiÄ? kwa??nÄ? ??mietanÄ? i sokiem z cytryny.
|