Kuchnia z szybkowaru
80 dag miÄ?sa z ko??ciÄ?
1 pÄ?czek w??oszczyzny bez kapusty
3 dag mas??a
1 ??y??ka mÄ?ki
1 ??????tko
1 ??y??eczka siekanej natki pietruszki; s??l do smaku |
MiÄ?so pociÄ?Ä? na kawa??ki, w??o??yÄ? do szybkowaru, dodaÄ? oczyszczone i pokrojone warzywa z w??oszczyzny, posoliÄ?, zalaÄ? wrzÄ?tkiem tak, by tylko przykry??a zawarto??Ä?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. W tym czasie rozetrzeÄ? mas??o z mÄ?kÄ? i gdy szybkowar zostanie otwarty, zaraz w??o??yÄ? do sosu i zagotowaÄ?. NastÄ?pnie zaciÄ?gnÄ?Ä? sos ??????tkiem, chroniÄ?c przed zagotowaniem, by siÄ? nie zwarzy??.
|