Kuchnia z szybkowaru
80 dag cielÄ?ciny z ko??ciÄ?
2 kwa??ne jab??ka
3 dag mas??a
1 ??y??ka mÄ?ki
0,5 szklanki ??mietany; s??l do smaku |
PociÄ?Ä? cielÄ?cinÄ? na kawa??ki, w??o??yÄ? do szybkowaru, zalaÄ? wrzÄ?tkiem, posoliÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru w??o??yÄ? oczyszczone i poszatkowane jab??ka, kilka razy zagotowaÄ?. WyjÄ?Ä? miÄ?so, a sos z jab??kami zmiksowaÄ? (lub przetrzeÄ? przez sito), po??Ä?czyÄ? ze zrobionÄ? z mas??a i mÄ?ki jasnÄ? zasma??kÄ?, posoliÄ?, zagotowaÄ? i podprawiÄ? ??mietanÄ?. WylaÄ? na miÄ?so. PodawaÄ? z kaszami lub kluskami.
|