Kuchnia z szybkowaru
80 dag przedniej cielÄ?ciny
5 ??y??ek oleju (np. sojowego)
1 kg pomidor??w
25 dag ??wie??ej papryki
2 du??e cebule
2-3 zÄ?bki czosnku
1 ??y??ka mÄ?ki
1 szklanka bia??ego wytrawnego wina (lub zastÄ?pczo tyle?? wody z octem winnym)
s??l i pieprz do smaku |
MiÄ?so pokroiÄ? na kawa??ki, obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze oleju, wrzuciÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? w talarki cebulÄ? i r??wnie?? zrumieniÄ?. WsypaÄ? mÄ?kÄ?, wymieszaÄ?, wlaÄ? wino i szklankÄ? wody, dodaÄ? pokrojony czosnek, obrane ze sk??rki pomidory (sparzone wrzÄ?tkiem dobrze siÄ? obierajÄ?) i pozbawione nasion papryki wszystko pokrojone. PosoliÄ? i popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
|