Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
CielÄ?cina w potrawce z kartoflami (II) 20 min

Kuchnia z szybkowaru
40 dag cielÄ?ciny bez ko??ci
1 kg kartofli
1 cebula
2 go??dziki
1 zÄ?bek czosnku
1 ??y??ka mas??a
1 ??y??ka mÄ?ki
1 p??aska ??y??ka przyprawy "Jarzynka"
1 ??????tko
s??l i pieprz do smaku
woda
ZagotowaÄ? w szybkowarze 2 szklanki wody z przyprawÄ? "Jarzynka", cebulÄ?, go??dzikami; solÄ?, pieprzem i czosnkiem WrzuciÄ? pokrojone na ma??e kawa??ki miÄ?so, na wierzchu ustawiÄ? perforowanÄ? wk??adkÄ? z oczyszczonymi i pokrojonymi kartoflami posypanymi solÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. W ma??ym rondelku obok zrobiÄ? z mas??a i mÄ?ki jasnÄ? zasma??kÄ?, wlaÄ? do sosu po wyjÄ?ciu wk??adki z kartoflami, zagotowaÄ?, a po zdjÄ?ciu z ognia zaciÄ?gnÄ?Ä? ??????tkiem. Sosem tym polewaÄ? kartofle po podaniu.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design