Kuchnia z szybkowaru
1 kg nerk??wki z nerkÄ?,
1 cebula,
1 ??y??ka mÄ?ki,
3 dag t??uszczu,
s??l |
Z nerk??wki odrÄ?baÄ? wystajÄ?cy brzeg krÄ?gos??upa, pozosta??y krÄ?gos??up przerÄ?baÄ? kilkakrotnie, odciÄ?Ä? d??ugie p????okrÄ?g??e ??ebro. MiÄ?so obsypaÄ? solÄ? i mÄ?kÄ?, po czym na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu dobrze obrumieniÄ?. WrzuciÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? na plasterki cebulÄ? i tak??e zrumieniÄ?. WlaÄ? 0,5 szklanki wody, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 30 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. MiÄ?so porcjowaÄ? po nadrabianych miejscach krÄ?gos??upa. PrzybraÄ? pociÄ?tÄ? na plastry nerkÄ?. Sos doprawiÄ? mÄ?kÄ? i ewentualnie solÄ?, polaÄ? nim miÄ?so.
|