Kuchnia z szybkowaru
60 dag ozork??w
1 pÄ?czek w??oszczyzny (bez kapusty
1 listek laurowy
4 ziarnka ziela angielskiego
s??l do smaku |
Ozorki dok??adnie wyszorowaÄ? szczotkÄ? pod bie??Ä?cÄ? wodÄ?, wyciÄ?Ä? znajdujÄ?ce siÄ? u do??u U nasady po obu stronach gruczo??y ??linowe. Warzywa z w??oszczyzny oczy??ciÄ? i pokroiÄ? w grube paski. ZagotowaÄ? w szybkowarze wodÄ?, w??o??yÄ? wszystkie produkty, posoliÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewa?? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie ozorki wyjÄ?Ä?, och??odziÄ? w zimnej wodzie, oczy??ciÄ? ze sk??rki, po czym zn??w zagotowaÄ? w wywarze. PodawaÄ? przekrojone wzd??u?? na 3-4 plastry, przybrane warzywami z wywaru.
|